Så fungerar det nya solcellsavdraget

Solceller
Foto av Lars Bärtås

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:18|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Bidragen till privatpersoner som investerar i solceller, batterilager och laddboxar har från och med i år ersatts av ett skatteavdrag för investeringar i ”grön teknik”. Så här fungerar det.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_column_text]

Det gröna skatteavdraget fungerar på samma sätt som rotavdraget och dras direkt på fakturan i samband med installationen. Det innebär alltså att du inte längre behövas ansöka om stöd hos länsstyrelsen – och inte behöver vänta på att få ersättning.
Avdraget är 15 procent för investering i solceller, samt 50 procent för installation av batterilager och elbilsladdning. Avdraget baseras på totalkostnaden, upp till max 50 000 kr per person och år.
Avdraget gäller även takintegrerade solcellssystem, men däremot inte solvärmeanläggningar.  

Räkneexempel:

Solcellsanläggning: 14 kWp
Kostnad: 180 000 kr       
Grönt avdrag: 0,15 x 180 tkr = 27 000 kr

Batterilager: 6 kWh               
Kostnad: 60 000 kr         
Grönt avdrag: 0,5 x 60 tkr = 30 000 kr

Se mer detaljer om det gröna avdraget på Skatteverket

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Tips” color=”custom” accent_color=”#006da3″ css=”.vc_custom_1458822757061{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Nu är det enklare att jämföra offerter!

Planerar du att installera solceller? Via tjänsten solcellsofferter.se kan du enkelt hämta in och jämföra offerter från lokala solcellsföretag där du bor. Tjänsten är helt kostnadsfri.
Skriv en offertförfrågan härsolcellsofferter.se

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg