Solcellspark anläggs i Trelleborg

Solcellspark

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]I vår inleds byggandet av en ny solcellspark i Smygehamn, utanför Trelleborg. Anläggningen kommer att leverera el till kommunens reningsverk, men också tjäna som visningspark för solel.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Allt fler solcellsparker byggs runtom i Sverige. Och snart anläggs ytterligare en park med placering i Smygehamn utanför Trelleborg. Bakom satsningen står Trelleborg Energiförsäljning AB, som fått 440 000 kronor i bidrag från länsstyrelsen för sin investering.

– Nu börjar priset bli så attraktivt att det blir lönsamt att sätta upp solcellsparker. Solenergi är det mest naturliga och vi vill med parken visa att tekniken finns här, säger Johan Sigvardsson, VD på Trelleborg Energiförsäljning AB.

Projektet är ett samarbete med Trelleborgs kommun men ägs och kommer att byggas av energiföretaget. Anläggningen kommer att vara placerad på kommunal mark, bredvid Smygehamns reningsverk och ska rymma en total effekt på 230 kilowatt.

– Fördelen är att vi kommer ha vattenreningsverket som konsumtionsanläggning. De kommer att använda en del av den el som solcellerna producerar till driften av reningsverket. Det innebär att vi kan koppla upp oss på ett redan existerande elnät, säger Johan Sigvardsson.

Parken kommer förutom att producera solenergi även användas som visningspark i marknadsföringssyfte.

– För fyra år sedan satte vi upp solpaneler och laddstolpar vid Ica Maxi för att folk skulle kunna ladda sina fordon. Där rörde det sig om solpaneler på tolv kilowatt, något som var stort då. Vi ville visa på att det finns alternativ som håller över tid. Och nu tar vi nästa steg, säger Johan Sigvardsson.

Källa: Trelleborgs Allehanda[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg