Elgiganten börjar sälja solceller

Elgiganten börjar sälja solceller över disk.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Nu ger sig elektronikkedjorna in i solcellsmarknaden. Först ut är Elgiganten som ska börja sälja solcellspaneler direkt över disk.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Elektronikkedjan Elgiganten ska i samarbete med solenergibolaget Otovo börja sälja solceller till privatpersoner.

– Som marknadsledare känns det självklart att vi ska vara i framkant och förenkla övergången till miljövänlig, grön el i svenska hem. Vår målsättning är att erbjuda kunderna allt de önskar och har behov av när det kommer till teknik och vill inom ramen för ett hållbart samhälle, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Samarbetspartnern Otovo har tagit fram ett koncept där solcellskunderna matchas med lokala installatörer. De kunder som vill installera solceller på sitt tak ska i princip bara behöva ange adress och takyta.

– När man markerar in sin adress och sitt tak på hemsidan matchas adressen automatiskt mot lokala installatörer och deras prismodell. På så sätt kopplas konsumenten ihop med den installatör som är billigast och har högst kundbetyg i området. Algoritmen räknar även ut hur mycket ström varje tak kan producera, hur många solpaneler som behövs samt vad de kommer att kosta, säger Otovos Sverigechef Babak Tighnavard.

Konceptet lanseras initialt i tre av Elgigantens butiker, Barkarby och Kungens Kurva i Stockholm samt i Sisjön Göteborg. Solcellspanelerna kan även beställas via Elgigantens webbplats.

Källa: Elgiganten[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg