BoKlok lägger till solel för nya lägenheter

BoKlok. Bygger nya lägenheter som förses med solel.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Bostadsföretaget BoKlok blir först i Sverige med att installera solceller på alla nya lägenhetshus. Totalt kommer cirka 4 500 solpaneler installeras per år i satsningen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]BoKlok – ett boendekoncept utvecklat av Skanska och Ikea – har som affärsidé att bygga hållbara bostäder till ett lågt pris. Företaget bygger omkring 1 200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland.

Nu har man beslutat att alla lägenheter som säljs från oktober 2018 och byggs från och med 2019 kommer att utrustas med solceller.
– Det här är bara början. På sikt vill vi att våra kunder ska bli helt självförsörjande på el. Nu kommer våra nya kunder att både få en låg boendekostnad och samtidigt kunna bo och leva hållbart, säger Jonas Spangenberg, vd på BoKlok, i ett pressmeddelande.
Samarbetet mellan BoKlok och Ikea ska bidra till att minska kostnaderna och tidsåtgången i utvecklingen, logistiken och installationen av solenergilösningarna, så att fler ska ha råd med solenergi. Energin från solcellerna kommer bland annat driva fastighetens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott kommer att säljas och matas ut på elnätet.

BoKlok planerar att installera drygt 4 500 solcellspaneler årligen, vilket innebär en koldioxidbesparing på 133 ton. De första lägenhetshusen med solceller blir BoKlok Esplanaden i Upplands Väsby som ska färdigställas och vara klart för inflyttning i oktober 2018.

Läs mer om BoKloks projekt[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg