Rusch efter bidrag för elfordon

Bidrag. Många ansöker om bidrag för elcyklar och andra elfordon.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Det nya bidraget för elfordon som infördes den 1 februari ser ut att bli vida populärt. Naturvårdsverket har redan fått in tusentals ansökningar.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Den 1 februari öppnade Naturvårdsverket möjligheten att ansöka om bidrag för den nya elfordonspremien, som regeringen infört. Redan under det första dygnet inkom över 2000 ansökningar. Naturvårdsverket räknar med en fortsatt strid ström av ansökningar under våren.

– Vi granskar ansökningarna i den ordning de kommer in och beräknar att göra de första utbetalningarna i april, säger Håkan Svaleryd, ekonomichef på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

Bidraget ska hjälpa fler att byta bilen mot miljövänligare transportmedel och bidra till minskade utsläpp, mindre trängsel och mindre buller. Det riktar sig enbart till privatpersoner, och den som söker bidrag måste ha köpt sitt fordon tidigast den 20 september 2017.

Totalt finns det 350 miljoner kronor som Naturvårdsverket ska fördelas i bidrag under året. Bidraget omfattar 25 procent av priset på fordonet inklusive moms, eller maximalt 10 000 kronor.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg