Husägare: Så här fungerar våra solceller

Husägare med solceller
Foto av Lars Bärtås

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Många husägare som installerat solceller är nöjda med sitt val – men det finns också undantag. Här tipsar vi om berättelser och erfarenheter som vi hittat på nätet. [/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Bo Lindvall i Sollentuna är en av de husägare som inte är särskilt nöjd med sin nya solcellsanläggning. Han har bland annat haft problem med en oproffsig leverantör och även upplevt mycket byråkratiskt krångel i kontakt med myndigheterna. Läs hans redogörelse på Ny Teknik. ”Mycket krångel och mindre el än väntat.”

Husägaren Per Scherman i Mölndal är desto mer nöjd med sina solceller och har lagt upp en egen hemsida om sitt projekt: ”Mitt solcellsprojekt”. Per har ett brinnande intresse för tekniken och redogör detaljrikt för hur hans anläggning fungerar och vad man bör tänka på när det gäller planering, ekonomi, offerter mm.

Jan Engvald i Lund bjuder också på en fyllig redogörelse på sin hemsida ”Solcellsprojekt Klosterlyckan”. Informationen är dock några år gammal, men fortfarande intressant.

Villaägaren och ingenjören Bengt Stridh är en av landets främst solcellsexperter. Han installerade sina första solceller 2011 och har därefter utökat anläggningen. Bengt uppdaterar flitigt sin blogg ”Bengts nya villablogg”, där du hittar allt du vill veta om solceller.

Husägare. Tunnfilmssolceller
Einar Heiberg i Lund har investerat i tunnfilmssolceller. De passade estetiskt med taket, berättar han i ett reportage på byggahus.se. Foto: Lars Bärtås

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]På byggahus.se – som vi samarbetar med – finns också ett flertal solcellscase, bland annat om familjen Pettersson i Tidaholm, Gunnar Tjernberg i Vellinge
och Lundaborna Einar och Christel som satsat på tunnfilmssolceller.

Vill du botanisera bland ett flertal berättelser, tips och frågor om solceller kan vi också tipsa om Solcellsforum.

Här på blienergiklok.se kan du också läsa ett flertal reportage om privatpersoner, småföretagare och bostadsrättsföreningar som under senare år installerat solceller. Dessa reportage och berättelser kan var för sig, och tillsammans, tjäna som inspirationskälla och kunskapsbank för er läsare som planerar att göra en liknande investering.

Läs om:
Linnéa och Carl-Johan som investerat i ett solcellspaket för sitt nya hus.
Skogsägaren Rune Haraldsson som har solceller på ladugården.
Villaägaren Kjell Sjögren som har en solcellsblomma i trädgården.
Laila Nilsson, som var en pionjärerna med sin solcellsinvestering.
Slottsägarna Björn och Annica som investerat i både solceller och vindkraft.
Mandelmanns – numera populära på TV – som brinner för självförsörjning.
Brännöborna som bildat en egen solcellsförening: Solcellshusen på Brännö
Brf Havsglimten som gjort stora energiinvesteringar, bland annat i solceller.

PS. Vi kommer att fortsätta uppdatera den här sidan med fler lästips – håll utkik![/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg