Ikea satsar på hembatteri

Ikea satsar på batterilager

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ikea ska kliva in på marknaden för energilagring med ett nytt hembatteri. Lanseringen sker dock ännu så länge bara i Storbritannien.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]I fjol inledde Ikea testförsäljning av solcellspaneler i bland annat Storbritannien, Nederländerna och Schweiz. Nu har företaget lagt till laddningsbara batterier till sitt produktsortiment med början i Storbritannien.

Informationen om Ikea:s hemmabatteri är fortfarande knapp – det framgår exempelvis inte vad lagringskapaciteten ligger på.

Priset är dock känt. Ikea:s billigaste startpaket – med solceller och batteri inkluderat – ligger på 6 925 pund, vilket motsvarar drygt 74 000 kronor, skriver sajten Engadget.

Den som vill köpa ett hemmabatteriet utan tillhörande solcellspaneler behöver betala minst 5.000 pund, det vill säga cirka 54 000 kronor.

Ikea:s solcellspaneler och hemmabatterier är i nuläget inte aktuella för lansering i Sverige. Och det är osäkert när – och om – produkterna börjar säljas här. Ikea:s hållbarhets- och innovationschef Håkan Nordkvist har i ett tidigare uttalande till tidningen Ny Teknik kommenterat detta.
– Vi hade en dialog runt Sverige för något år sedan och vår bedömning då var att systemet i Sverige var alldeles för komplicerat för en privatperson.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg