Ödeshög i solcellstoppen

Energi från solceller ökar kraftigt i Sverige

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ödeshög i Östergötland har mest el från solceller per invånare av Sveriges kommuner. Det visar en ny kartläggning.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]I den östgötska kommunen är den installerade effekten från solceller 72,6 watt per invånare.
– Det känns som ett kvitto på att vi arbetar åt rätt håll, säger Ann-Christin Nilsson Cedermo, energi- och klimatrådgivare i Ödeshögs kommun.

Rankingen som sammanställts av föreningarna Fossilfritt Sverige, Power Circle, Svensk Solenergi, bygger på elcertifikatsystemet där det är frivilligt för privatpersoner som producerar egen förnybar el i liten skala att söka ekonomiskt stöd.

Solcellstoppen 2017

1. Ödeshög, Östergötlands län, 72,6 W installerad effekt solceller per invånare.
2. Vadstena, Östergötlands län, 67,8 W.
3. Varberg, Hallands län, 66,6 W.
4. Boxholm, Östergötlands län, 64,3 W.
5. Katrineholm, Södermanlands län, 52,2 W.

När det gäller total effekt toppas listan av Linköping (4 714 kW), följt av Stockholm (4 294 kW) och Varberg (4 105 kW).

Solcellstoppen baseras på siffror från Energimyndigheten över solcellsanläggningar inom elcertifikatsystemet i juni i år. Effekten i elcertifikatsystemet är de mest kompletta siffrorna som finns över installerade solceller i landet. Totalt är dock den installerade solcellseffekten högre, då inte alla solcellsägare är registrerade för elcertifikat.

Källa: Fossilfritt Sverige, Power Circle, Svensk Solenergi[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg