Nu lanseras solcellskollen.se

solpaneler

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Vill du satsa på solel? Nu har solcellskollen.se lanserats, en ny tjänst där du kan beräkna din planerade solcellsinvestering och även hitta leverantörer.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Många husägare vill investera i en solcellsanläggning, men är osäkra på vad investeringen innebär ekonomiskt. Ett flertal parametrar som installationskostnad, solförhållanden, elanvändning och förväntad elproduktion måste vägas in i kalkylen.

På den nya webbplatsen solcellskollen.se kan solcellsintressenter använda ett verktyg som gör det lättare att planera och bedöma sin investering. Webbtjänsten ger också möjlighet att hitta lokala leverantörer och installatörer av solcellssystem.

Webbtjänsten, som är gratis att använda, har utvecklats av Erik Wallnér, miljökoordinator på Chalmers, i samarbete med Eric Ahlgren, civilingenjör i datateknik.

– Verktyget syftar till att minska barriärerna för alla mindre aktörer som är nyfikna på solceller, till exempel villaägare, BRF:er och fastighetsägare. Framöver kommer vi att utveckla webbtjänsten så att även kommersiella fastighetsägare ska kunna ta fram bra analyser av vad solceller innebär för dem, berättar Erik Wallnér.

I beräkningsprogrammet på solcellskollen.se får man bland annat uppgift om:
Förväntad elproduktion, baserad på solinstrålningsdata där du bor.
Dimensionering av anläggningen.
Återbetalningstid, relaterat till bland annat elanvändning i hushållet.
Ekonomisk plan, som bl a tar hänsyn till banklån och räntekostnad för investeringen.

Besök solcellskollen.se[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg