IKEA styr vidare med smart belysning

IKEA fortsätter satsning på smarta hem med ny app för att styra belysning.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]I höstas lanserade IKEA en belysningsserie anpassad för smarta hem. Nu utökar möbeljätten sin satsning med ett gateway-paket och mobilapp som gör det enklare att styra och anpassa belysningen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]I oktober lanserade IKEA en belysningsserie med smarta lampor som kunde styras med olika fjärrkontroller. Nu kompletterar man sortimentet med ett gatewaypaket, som i kombination med appen Trådfri, gör det möjligt att styra belysningen hemma med en smartphone eller surfplatta.

Appen innehåller till exempel funktioner för dimning, byte mellan varmt och kallt ljus samt skräddarsydd och personlig belysning.
– Precis som i våra andra smarta belysningsprodukter har vi ansträngt oss för att göra appen så enkel och lättanvänd som möjligt, säger Björn Block, sortimentschef för belysning och IKEA Home Smart.

Smart belysning är en del av IKEA Home Smart, ett projekt som startade med lanseringen av trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner 2015. Företaget planerar de kommande åren att lansera fler produkter som gör att man kan bygga ut sin lösning för ett smart och uppkopplat hem.

– IKEA Home Smart handlar inte om prylar. Det handlar om att göra hela produktsortimentet mer funktionellt genom att integrera teknik i vårt heminredningsutbud, säger Marie Härder, säljledare för belysning IKEA koncernen i Sverige.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”FAKTA” color=”custom” accent_color=”#006da3″ css=”.vc_custom_1491297291978{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

IKEA Home Smart

I höstas lanserades en belysningskollektion på prov i fyra länder – Sverige var ett av dem. Nu börjar Ikea på allvar att sälja led-lampor, ljuspaneler och ljusdörrar i alla sina varuhus.

De smarta enheterna kan styras via en trådlös fjärrkontroll, rörelsesensorer eller den nya appen som kommunicerar med en gateway vid namn Trådfri.

Ikeas uppkopplade enheter kommunicerar via den öppna standarden Zigbee, ett av de bredaste och mest öppna initiativen kring smarta hemmet-lösningar.

Inom Home Smart har Ikea tidigare lanserat trådlösa mobilladdare.

 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg