Eon lanserar batteri för lagring av solel

E.ON:s batteri för energilagring passar för en mindre solcellsanläggning.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Energibolaget E.ON ska i vår börja sälja ett batteri för energilagring, anpassat för mindre solcellsanläggningar. Redan nu kan solcellsägare anmäla intresse för batteriet.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]E.ON:s  batteri, som tidigare lanserats i Tyskland, har en lagringskapacitet på 4,4 kWh och är framtaget för mindre solcellsanläggningar som exempelvis en villa. För en villa med normalförbrukning klarar batteriet att lagra energi som motsvarar fem timmars förbrukning sommartid och drygt en timme vintertid.

– Solcellsägare kan med hjälp av batteriet lagra energin under hela dygnet och därmed bli ännu mer självförsörjande, säger Karin Jarl-Månsson, chef för E.ON försäljning.

Batteriet är ett av de första på den svenska marknaden, berättar Karin Jarl-Månsson.
– E.ON erbjuder redan solcellslösningar för både hem och företag på den svenska marknaden och bidrar med hela kedjan – installation, elhandel, rådgivning och skräddarsydda lösningar för varje kund.

Det finns bra förutsättningar för solceller i Sverige. Solstrålningen är nästan lika hög som i Centraleuropa, tack vare våra långa ljusa dagar på sommarhalvåret. Störst är produktionen mellan mars och oktober, men solceller fungerar även vintertid. När solcellsanläggningen slutat producera på kvällen kan kunden använda lagrad solel från batteriet.

– E.ON:s första batteri för lagring av solenergi visar att det finns ännu fler möjligheter kring förnybara och återvunna energikällor, säger Karin Jarl-Månsson. Solceller gör att privatpersoner kan producera en del av sin egen el, vilket kan vara både en bra affär och en insats för miljön.

Prislappen för Eon:s batteri är 60 000 kronor, exklusive installation. Söker man det statliga investeringsstödet för energilager hamnar priset på 24 000 kronor.

Mer fakta om batteriet på Eon.se[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg