Klimatpris för Krabbans energisatsning

Brf Krabban får HSB Götas Klimatpris

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Bostadsrättsföreningen Krabban i Gislaved räknar med att kunna spara runt 200 000 kronor om året, tack vare en genomtänkt energieffektivisering. Nu har föreningen belönats med HSB Götas klimatpris. [/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]I samband med att brf Krabban skulle göra ett stambyte valde man att även titta över el och ventilation i huset som är byggt i mitten av 60-talet. Genom att göra flera åtgärder samtidigt ville styrelsen minska antalet tillfällen då de boende skulle störas av renoveringsarbeten.

– Vi tänkte att vi kanske skulle göra det när vi ändå höll på och stökade, berättar styrelseordförande Cecilia Larsson till lokaltidningen Värnamo Nyheter.

Några av de åtgärder som gjordes, förutom stambytet, var att byta från gas- till fjärrvärme och minska fönsterarean i badrummen och isolera för att bättre ta tillvara på värmen. I alla lägenheter installerades temperaturgivare för att tillse att alla boende har en jämn och bra temperatur.

I samband med renoveringen passade man dessutom på att riva ut den gamla oljetanken och utrymmet renoverades till ett gratis gym för alla boende i de bostadsrättsföreningens 96 lägenheter.

Åtgärderna sammantaget har resulterat i en besparing på cirka 15 procent, vilket ger en besparing på cirka 200 000 kronor per år. BRF Krabbans insats har nu belönats med HSB Göta klimatpris: ett nyinstiftat pris för att uppmärksamma bostadsrättsföreningar som gjort en insats för att minska sin klimatpåverkan.

Juryns motivering:

”HSB brf Krabban är en klimatsmart förening, som genom samordning av miljöförbättrande åtgärder i samband med stambyte minskade såväl energiförbrukning som investeringskostnader.”

Källa: HSB[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg