Vindkraftspris till innovativ ”giraff”

Elbilsladdstationen Giraffe 2.0
Foto av InnoVentum

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Laddstationen Giraffe 2.0, som kan ladda elbilar med vind- och solenergi, har belönats med ett nytt pris av Svensk Vindkraftförening. Produkten är innovativ och dessutom noga testad och konsumentmärkt, fastslår föreningen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Det har länge varit ojämn kvalitet på utbudet av små vindkraftverk i Sverige. Svensk Vindkraftförening utlyste därför i höstas en tävling med syfte att få fram bättre information – och produkter – till potentiella köpare.

Företag som är registrerade i Sverige och till den svenska marknaden levererar små vindkraftverk som konsumentmärks enligt IEC-standard kunde ställa upp och försöka vinna prispengarna.

Vinnare i tävlingen blev Malmöföretaget InnoVentum, som utvecklat elbilstationen Giraffe 2,0, Hybrid Wind-Solar Power Station. Juryn motiverar priset så här:

”InnoVentum har en tydlig vision och ambition att nyttja naturens resurser på bästa sätt och skapa grönare lösningar. De har anlitat SP för att konsumentmärka sin produkt Giraffe 2,0 och blev först med att skicka in ett tävlingsbidrag som uppfyllde alla kraven i tävlingsutlysningen.”

Läs mer om motiveringen här

Läs mer om laddstationen Giraffe 2.0

Svensk Vindkraftförening gav också ett hedersomnämnande till Solid Wind Power för sitt konsumentmärkta gårdskraftverk, A/S – SWP-25.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg