Snabb framfart för laddhybrider

Volkswagen Passat GTE

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Försäljningen av miljöbilar ökar kraftigt i Sverige, och står nu för över 4 procent av nybilsförsäljningen. Den siffran placerar Sverige på andra plats i världen, efter Norge.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Trots semestertider ökar antalet laddbara bilar som aldrig förr. För femte månaden i rad ligger antalet nyregistrerade laddbara bilar runt tusenstrecket.

Under juli månad registrerades nämligen 976 nya laddbara bilar. Detta är nästan en fördubbling jämfört med samma period förra året, då siffran var 495 nya laddbara bilar. Men som tidigare månader är det laddhybriderna som står för den största andelen av ökningen. 840 nya laddhybrider jämfört med 111 rena elbilar registrerades under den gångna månaden. Totalt finns nu 22 477 laddbara bilar på de svenska vägarna.
Räknat från årsskiftet har det, fram till idag, registrerats 6 515 laddbara bilar i Sverige. Samma period förra året hade 4 094 laddbara bilar registrerats.

Sett till statistiken är det tjänstebilsfavoriten Volkswagen Passat som leder ligan av nyregistrerade bilar med 440 nyregistreringar av laddhybridsversionen, vilket betyder att 4 av 10 Passat som säljs i Sverige är laddhybrider och Volvos XC90 i laddhybridversion har, för andra månaden i rad, sålt bättre än Volvo V60 PHEV.

För de rena elbilarna så har Tesla Model S sålt bättre än Nissan Leaf för andra månaden i rad. Under hösten kommer flera nya elbils- och laddhybridsnyheter som sannolikt kommer att påverka siffrorna positivt.

Källa: Power Circle[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg