Skånska pristagare inom sol- och vindkraft

Skånska pristagare i Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris.

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:20|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]En förskola i Veberöd och en vindkraftspark i Maltesholm blev årets vinnare i tävlingarna Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris. [/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Skåne Solar Award är ett pris som instiftats för att öka intresset hos arkitekter och byggföretag för att installera solenergianläggningar i nya och befintliga byggnader. Årets pris, som delas ut av föreningen Solar Region Skåne, gick till förskolan Tegelstugan i Veberöd.

Juryn för Skåne Solar Award hyllade det vinnande bidraget med följande motivering:

”En kommunal ”solkarta” i kombination med en solcellsanläggning kan bidra till att skapa nyfikenhet och ökat intresse för förnybar energi. Tegelstugan i Veberöd är ett exempel på solcellsarkitektur med en smäcker takintegrering. Anläggningen bidrar till kommunens miljömål avseende energi och klimat samtidigt som den är en del av pedagogiken. Målgruppen är främst barnen, men den riktar sig också till pedagoger, föräldrar och förbipasserande allmänhet.”

Niclas Palmstierna fick ta emot Skånes vindkraftspris för sitt arbete med vindkraftsparken Höge väg i Maltesholm.

Juryn från Skånes vindkraftsakademi utsåg vindkraftsparken Höge väg till vinnare med följande motivering:

”Arbetet med vindkraftsparken i Maltesholm – Höge Väg, påbörjades redan 2006 och har, trots många hinder på vägen, nu realiserats och är i drift under namnet Höge Väg, sedan början av 2016. Området där parken ligger är ur vindsynpunkt mycket gynnsamt och bidrar till att jord- och skogsbruk i området får en möjlighet att leva vidare.”

Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris delas ut i samarbete med E.ON Värme och Serviceförvaltningen Malmö stad.
Prisutdelningen ingick som en av programpunkterna på Skånes Energiting som årligen arrangeras av Energikontoret Skåne.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg