Elcyklar slår rekord

Elcyklar till uthyrning på Lindholmen, Göteborg

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Försäljningen av elcyklar ökar kraftigt i Sverige. I år öppnar det första elcykelvaruhuset i Stockholm, och i Göteborg har det startats elcykelpooler.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]Försäljningen av elcyklar tredubblades i Sverige förra året, till 30 000 av totalt cirka 600 000 cyklar. Idag är var tionde cykel som säljs i Europa en elcykel. År 2023 förvänts var tredje cykel vara det.

Den 8 mars invigs El-cykelvaruhuset på Sveavägen i Stockholm. Det blir Sveriges första renodlade elcykelbutik, som både erbjuder cyklar i butik och via en webbshop. Besök butiken på www.elcykelvaruhuset.se.

Även i Göteborg pågår en aktiv satsning på elcyklar och andra elfordon. Företagen OffCourse och Move About har via samverkansprojektet ELMOB tagit fram den första elcykelpoolen på Lindholmen Science Park. En ytterligare elcykelpool har etablerats på Johanneberg Science Park.

Elcyklarna laddas med solceller, bokas på nätet och låses upp med sms. Priset är en tredjedel av priset för att hyra en poolbil.

Fakta/ELMOB (Elektrifierad mobilitet i Göteborg).
Projektet som pågår 2014-2016 ska utveckla, testa och demonstrera elektrifierade, delade transportlösningar. Syftet är få fler göteborgare att resa hållbart med elfordon. Samverkansprojektet delfinansieras av VINNOVA och är ett samarbete mellan forskning, näringsliv och Göteborgs Stad.
Läs mer: http://www.testsitesweden.com/projekt-0/elmob[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg