Smarta elmätare kan minska elanvändningen

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Energimyndighetens Testlab har testat åtta smarta elmätare som kan hjälpa till att få bättre koll på elanvändningen i hemmet.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][vc_column_text]I testet mättes elmätarnas prestanda och egen elanvändning. De fick också ett omdöme utifrån hur enkla de var att installera och hur användarvänliga de var. Varje elmätare har fått ett betyg, på en skala från 1 till 10, där 10 är högsta betyg. De flesta elmätarna har fått betyg 7 eller 8.

– De flesta av elmätarna var lätta att använda och hade en bra webbsida eller app. Men några av elmätarna hade sämre layout på webbsidan eller i appen och även komplicerad installation som drog ner betyget, säger Martijn Jansen på Energimyndighetens Testlab.

Testet visar också att det finns stora skillnader i hur mycket el elmätarna använder: mellan 7 kWh till 41 kWh per år. Elmätarna i testet kostar 900-7 500 kronor.

Se testresultaten av elmätarna på Energimyndighetens hemsida
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg