Pionjär belönas för plusenergihus

Foto av Lars Bärtås

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” google_fonts=”font_family:Droid%20Serif%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Karin Adalberth från Åkarp har byggt Sveriges första plusenergihus. Nu belönas hon med priset ”Årets innovatör”. [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Juryn för Årets Framtidsbyggare har utsett Karin Adalberth, doktor i byggnadsfysik, till Årets innovatör för sitt arbete med huset ”Villa Åkarp” som är det första plusenergihuset i Sverige.

–  Prissumman på 750 000 kommer att bli ett fint, välbehövligt tillskott i utvecklingen av åtta nya radhus på södra Brunnshög i Lund. De blir så att säga nästa generations plusenergihus och kan förhoppningsvis gagna branschens utveckling”, säger Karin Adalberth.

Börje Göransson, fd VD för Finnvedsbostäder i Värnamo, och Lars Tirén, fd VD Eksta Bostads AB i Kungsbacka, utses till Årets opinionsbildare och delar på 250000 kronor för sitt pionjärarbete med utvecklig av förnybar energi och energieffektivt byggande inom den kommunala sektorn

(Källa: Fastighet & Bostadsrätt)

Läs mer om Karins plusenergihus[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg