Kraftiga prishöjningar för många elnätskunder

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” google_fonts=”font_family:Droid%20Sans%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Kraftiga prishöjningar har drabbat 1,8 miljoner elnätskunder de senaste åren. Det visar en rapport om avgifter för abonnenter i svenska elnät som publiceras i dag. De som höjt allra mest är Vattenfall och Ellevio, före detta Fortum Elnät.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Under fjolåret ökade elnätsavgifterna med 2,4 procent i genomsnitt, i år är siffran något högre 2,9 procent, enligt Nils Holgerssongruppen som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets samtliga kommuner.

– Sedan har vi tittat på hur de stora bolagen höjer sina priser. Och där kan vi se att Vattenfall höjt sina priser allra mest, med 20 procent de senaste två åren. Jag tycker det är en jättekraftig höjning, särskilt om vi jämför med hur övriga priser i samhället har ökat under den här perioden, säger Mari-Louise Persson, ordförande för gruppen.

Men på Vattenfall menar man att pengarna behövs till investeringar.

– Anledningen är att vi behöver höja investeringstakten i våra nät. Vi har underskattat investeringsbehovet, för vi har bristande leveranskvalitet i våra elnät, säger Eva Witell, chef för kund- och marknadsrelationer på Vattenfall eldistribution.
(Källa: SVT)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Liknande inlägg