Elbnb – dela med dig av elen

Elbil är kostnadseffektivt som andrabil, enligt ny forskning

Elbnb – dela med dig av elen

Elbilsförare efterlyser fler laddplatser runt om i Sverige. Den nya tjänsten Elbnb kan vara en väg att lösa problemet.

Enligt en Sifoundersökning, beställd av Renault, tycker hälften av svenskarna att bristen på laddstolpar är ett hinder för att köra elbil. Det försöker tjänsten Elbnb ändra på genom att föra samman elbilister med personer som vill dela med sig av en laddplats.

Enligt samma undersökning kan mer än varannan svensk tänka sig att dela sin el med elbilsförare i behov, och lika många säger att politikerna inte gör tillräckligt för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030.

På Elbnb:s hemsida, tillsammans med instruktioner för att göra en egen laddstolpe, står det:

”Ett vanligt eluttag fungerar som en laddplats. Med tre enkla steg registrerar du din Elbnb på vår karta och ger andra elbilsägare möjlighet att ladda från din plats. Sedan kommer ni tillsammans överens om tid och pris för laddningen.”

I dagsläget (25 juni 2016) finns omkring 1300 tillgängliga laddplatser i Elbnb.

Här kan du registrera dig på Elbnb

Liknande inlägg