Tävla och vinn ett solcellspaket

Ännu lägre priser med rätt elavtal

Elhandelsföretag måste informera om dyra elavtal, kräver regeringen

Ännu lägre priser med rätt elavtal

Priset på el är just nu det lägsta på över femton år. Samtidigt finns det mycket pengar att spara på att välja rätt elavtal.

De flesta av de faktorer som påverkar elpriset är till kundens fördel just nu. Nivån i vattenmagasinen är högre än normalt, ingen onormal kyla, råvarupriserna är låga och förväntningarna på tillväxten är låga. Just nu ligger det så kallade spotpriset kring 20 öre per kWh. Det är 30 procent lägre än förra året.

 

–  Det är ett gynnsamt läge. Om man tar ett normalt villahushåll i Stockholm, med en förbrukning på 20 000 kWh, är årskostnaden för elen ungefär 2 500 kronor lägre i år än förra året, säger Faraz Azima, vd på Elskling.se.

 

–  Även den som ska ställa om sitt fastprisavtal kommer att märka att det blivit mycket billigare, konstaterar Faraz Azima. Men här gäller att vara vaksam. Faraz Azima menar att man för ett bra treårigt avtal bör kunna hamna på cirka 30 öre per kWh.

 

–  Gapet mellan det billigaste och dyraste avtalet kan innebära en skillnad på 3 200 kronor per år för ett vanligt hushåll, säger Faraz Azima.

 

(Källa: Dagens Nyheter)

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *